Leidinggeven aan hybride werken vraagt om even stil te staan en meer te delegeren

Corona heeft onze arbeidsmarkt sterk veranderd. Niet alleen kampen verscheidene branches met arbeidskrapte, ook onze manier van werken is veranderd. We werken inmiddels massaal hybride: thuis, op kantoor of elders. Waar en wanneer jij wilt.

Je rol is veranderd
Als leidinggevende heb je daardoor minder zicht op wie waar en wanneer werkt. Jouw rol als leidinggevende is hierdoor veranderd en dat vraagt om andere kwaliteiten en aandacht. Voor je het weet bestaat de dag vooral uit het bewaren van overzicht, waardoor de strategische plannen pas later aandacht krijgen. Met een beetje pech pas aan het einde van de werkdag.

Stilstaan en delegeren
Deze situatie vraagt om even stil te staan om deze nieuwe manier van werken te overzien en vanuit hier meer te delegeren. Amerikaanse onderzoekers ontdekten namelijk dat door meer te delegeren je minder stress ervaart. Het klinkt simpel, maar als leidinggevende houd je dit vaak (onbewust) af. Dit heeft te maken met psychologische weerstand. Een drietal Amerikaanse onderzoekers vonden de belangrijkste pijlers voor deze weerstand. Herkenbaar? Probeer eens deze tips en ondervind eens of ze voor jou werken.

👉🏼 Wij bieden hulp
De verandering naar hybride werken is niet vanzelfsprekend. Het vraagt om andere faciliteiten, maar ook om andere kwaliteiten! Volgens hoogleraar Robert Hooijberg (he, him, his) moeten alle leidinggevenden bijgespijkerd worden in deze ‘nieuwe wereld’ en bedrijven moeten ze daarvoor de ruimte bieden.

Onze expertise kan hierbij een belangrijke rol spelen. Momenteel begeleiden wij een grote zorgorganisatie naar ‘het hybride leidinggeven’. De begeleiding bestaat uit een individueel intakegesprek en daarnaast drie maal een drie uur durende online sessie met als thema:
✔️     Ik en mijn leiderschap in hybride werken
✔️     Ik en het team
✔️     Casuïstiek en het alledaagse hybride leiderschap

Deelnemers creëren door de begeleiding meer sensitiviteit voor situaties op afstand, krijgen zicht in hun nieuwe uitdagingen en mogelijkheden binnen het hybride werken en we geven ze tools mee om met de situatie om te gaan.

❓ Ook benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Kantoor- en postadres

Assendorperdijk 1
8012 EG Zwolle

Bel 088 422 9422
Mail info@ltctraining.nl

Partnerbedrijf van NextSteps.nu