LTC Boost training aansluitend op de principes van Blue Zones

Vanuit Nextsteps.nu is de inspiratie ontstaan om de principes van de Blue Zones te vertalen naar organisatieontwikkeling. Het is mooi om te zien hoe de principes die zorgen dat mensen gemiddeld 10 jaar ouder worden ook kunnen leiden tot meer plezier en vitaler te werken. Hoe mooi is het als mensen dan ook 10 jaar langer met plezier aan het werk blijven binnen je eigen organisatie?

De filosofie die wij al jaren hanteren binnen zusterorganisatie LTC Training is het eenvoudig om de principes van de BlueZones toe te passen. Ook binnen de LTC Boost training komen alle principes op een natuurlijke wijze terug.

  • Leven vanuit purpose: de LTC Boost training begint met het bewust instappen met je eigen doel: waar ga jij je aandacht op richten tijdens deze dagen? Om vervolgens tijdens het proces de zingeving mee te nemen: wat is jouw purpose als het gaat over hoe jij in het leven staat? Ben je trouw aan je potentie en leef je het leven dat volledig op jouw lijf is geschreven?
  • Inspanning en ontspanning in balans: onze LTC Boost training zit vol lichaamswerk: veel oefeningen zijn gericht op het bewust ervaren hoe je lichaam reageert. Het aanpassen en ontspannen is ook hierin één van de eerste oefeningen. Het begint fysiek, maar volgt ook op mentaal. Balans staat centraal tijdens de hele LTC Boost training.
  • Het belang van gemeenschap: Een van de belangrijke werkzame elementen in het proces van de LTC Boost training is het groepsproces. Het is fascinerend hoe snel er een ‘groep’ ontstaat en hoe vaak er aan het einde van de 3 dagen wordt gezegd: “dit is wel een heel bijzondere groep”. Samen instappen in een proces waar ieder volledig zijn eigen onderzoek centraal mag zetten en waarin de sfeer dusdanig veilig is dat delen van wat er leeft echt kan, laat ook tijdens onze LTC Boost training ervaren hoe rijk de kracht van een (in dit geval tijdelijke) gemeenschap is.
  • Natuurlijk bewegen: Tijdens de LTC Boost training gaan wij natuurlijk bewegen! Zowel de haptotherapie als de lichaamsgerichte psychotherapie zijn gericht op luisteren en ervaren van je lichaam. Dat gebeurt maar voor een klein deel zitten op een stoel. Veel oefeningen bestaan uit bewegen en ontmoeten. Dus ook daarin sluit de LTC Boost als een vanzelfsprekendheid aan op de principes van de Blue Zones.

Hoe inspirerend is het als we bewust kijken naar de resultaten van de mensen die op een moeiteloze wijze leven volgens deze principes ook daadwerkelijk langer leven. Wij geloven dat wanneer je trouw bent aan jezelf en de beweging volgt die in je kern aangegeven wordt, dat er veel moeiteloos gaat. En dat het veel energie geeft in plaats van dat het energie vraagt. Wat betreft de LTC Boost training hebben we de effecten wetenschappelijk onderbouwd en is een langdurige gedragsverandering aangetoond. Hoe mooi is het als dat ook leidt tot een langer en gezonder leven?

 

 

Kantoor- en postadres

Assendorperdijk 1
8012 EG Zwolle

Bel 088 422 9422
Mail info@ltctraining.nl

Partnerbedrijf van NextSteps.nu