Werkstress: onthaasten en bewust leven

Eerder benadrukten we al het belang van het nemen van voldoende hersteltijd. Het vermogen om te herstellen heeft een positief effect op (werk)stress en kan zelfs een burn out voorkomen. Het herkennen van hersteltijd begint met de vaardigheid om te ontspannen en bij bewustwording wanneer het gaat om oplaadmomenten. Verlang je naar een meer ontspannen leven? Gun jezelf dan tijd en ruimte om in het moment te zijn en vanuit daar te zoeken naar ontspanning.

Leven en werken in het nu
Je leeft misschien in de waan van de dag en door drukte gun je jezelf de tijd niet om stil te staan. Of je bent voornamelijk bezig met (strategische) doelen en het uitstippelen van een visie. Toch kun je voordeel vinden in het zo nu en dan stil te staan bij het moment. Het kan een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van weerbaarheid en optimisme, zo blijkt uit onderzoek.

Reflecteer en leer
Neem een moment om stil te staan bij je (werk)dag en ontdek mogelijke inzichten aan de hand van de volgende oefening.
Kijk terug op je dag(deel) en vul kort de taken in die je hebt gedaan.
✔️ Wat deed ik?
✔️ Waarom deed ik dat?
✔️ Knapte ik er van op of knapte ik er van af?

We nodigen je uit om vanuit hier verdieping aan te brengen:
✔️ Wat leveren de inzichten vanuit je antwoorden jou op?
✔️ Ervaar je druk? En welke signalen geven jouw lichaam hierbij?
✔️ Mogelijk wordt je je meer bewust van je talenten: kun jij je talenten voldoende inzetten?
✔️ Welke invloed heb je hier zelf op?

Van druk naar geluk
Tijdens Corona heb je veel vanuit huis gewerkt en mogelijk verschilden daardoor je antwoorden op bovenstaande vragen ten opzichte van nu. Ook dat kan veelzeggend zijn.
In de maanden dat Nederland volop thuis te vinden was, hebben we meerdere webinars mogen verzorgen met het thema ‘van druk naar geluk’. Tijdens deze webinars hebben deelnemers op interactieve wijze onderzocht hoe je omgaat met energie. Wat zijn energiegevers en -vreters, hoe reageert het lichaam op druk en hoe kom je weer in balans?
Stuk voor stuk webinars die inzicht gaven hoe je omgaat met werkdruk in de huidige tijd. Ook nu nog zijn de webinars actueel, maar mogen we gelukkig wel weer op fysieke wijze vorm brengen aan de inhoud. Zien wij je snel?

“Ik vond het een erg prettige webinar. Heel leuk geregeld en erg interactief. Ik werd echt betrokken bij het onderwerp en het heeft mij goed laten nadenken over mijn persoonlijke situatie.”

Kantoor- en postadres

Assendorperdijk 1
8012 EG Zwolle

Bel 088 422 9422
Mail info@ltctraining.nl

Partnerbedrijf van NextSteps.nu