Gun jezelf een Boost!

Al jarenlang heeft LTC Training een intensieve samenwerking met Aeres. Als grote scholenorganisatie heeft Aeres hun wortels gevestigd in het groene domein.

Aeres zet hoog in op talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers. ‘Leren is de motor van groei en verandering’. Aeres daagt haar medewerkers uit het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Deze visie raakt nauw aan de essentie van LTC Training: door aanspraak te maken op authenticiteit komt het beste in jezelf, in teams en in organisaties naar boven.

Hoog tijd voor een interview tussen Marjolijn van Eendenburg, senior medewerker Corporate Communicatie bij Aeres en Margreet van Nieuwkoop, hoofdtrainer bij LTC Training.

 

LTC Boost Training als onderdeel van HR beleid

Aeres is in 2017 een interne campagne gestart onder de naam ‘Goed Bezig: waar maak jij tijd voor vrij’. De afdeling P&O biedt, samen met externe organisaties, zoals LTC Training een reeks trainingen aan, die Aeres-medewerkers helpen om fysiek en mentaal fit en in balans te blijven. De LTC Boost training is er daar één van.

Meer over de Boost training

Luister naar je lichaam en gun jezelf een boost

Merk je dat je steeds vaker op je tenen loopt en maar net de volgende vakantie haalt? Heb je een scheiding of rouwproces meegemaakt en vind je dat je koste wat kost door moet gaan? Mis je bevlogenheid in je werk? Valt de impact van de coronamaatregelen je zwaar en loop je tegen je eigen grenzen aan? Kortom, ben je wel toe aan een reset om eens goed naar jezelf te kijken?

De driedaagse training ‘Gun jezelf een boost!’ kan je helpen weer balans in je leven te vinden en te ervaren. De training verkent de volgende vragen: Wat zijn mijn kwaliteiten? Welke belemmeringen ervaar ik? Hoe kom ik in actie en neem ik regie op mijn leven? Hoe beïnvloed ik mijn directe omgeving?

Uit je comfortzone
Goed bezig biedt ‘Gun jezelf een boost!’ aan als driedaagse training. Aan hoofdtrainer Margreet van Nieuwkoop de vraag waarom de training meerdere dagen duurt. “Die drie dagen zijn essentieel om even helemaal los te komen van de dagelijkse praktijk. Dat gebeurt ook letterlijk. De deelnemers trekken zich terug in de rustige, bosrijke omgeving van Hoog Soeren. Door de opbouw van het programma, de veilige omgeving en de groepsdynamiek ontstaat een soort ‘emotionele bubbel’. Het geeft best wat weerstand als mensen uit hun comfortzone komen. Maar juist die weerstand helpt vaak om de signalen van je lichaam beter te leren (h)erkennen. Het is dé manier om weer je eigen keuzes te leren maken en vast(geroest)e patronen te kunnen doorbreken.”

“Als je de signalen van je lichaam beter leert (h)erkennen, is dat dé manier om vaste patronen te gaan doorbreken”

Non-verbaal communicatiespecialist
Iedere training wordt deskundig begeleid door een haptotherapeut en een lichaamsgerichte psychotherapeut. Lichaamsgerichte psychotherapie richt zich op het verbeteren van de samenhang van het lichaam, gedachten, emoties en gevoelens.

Naast haar werk als trainer is Margreet haptotherapeut en runt ze samen met drie collega’s een haptotherapiepraktijk. Haptonomie is de leer van menselijke emoties en het gevoelsleven. Haptonomie houdt zich bezig met aanraken, voelen, direct lichamelijk contact, met de ontwikkeling van het menselijk gevoelsleven en de ontwikkeling van de tastzin, met houdingen, bewegingen en gebaren. Margreet beschouwt zichzelf als non-verbaal communicatiespecialist. “Hoe goed luister je naar je lijf? Hoe bewust ga je om met de signalen van je lijf? Wat neem je waar uit je omgeving?”

‘Heb je ze thuis al gewaarschuwd?’
Het mooie van de lichaamsgerichte oefeningen vindt Margreet dat mensen weer gaan voelen en ‘wakker’ worden. “Getuige zijn van die bewustwording is echt bijzonder. Ik zou soms wel een foto willen maken van iemands mimiek bij binnenkomst en bij het weggaan. We zien mensen zo verzachten of zich zo openstellen, dat we ze vragen: heb je ze thuis al gewaarschuwd? Door het bewegen en de muziek hebben we ook veel plezier.”

Twee kinderen in anderhalf jaar
Marieke nam onlangs deel aan de boost-training. Hoe kijkt zij er op terug? “Heel positief. Dat begon al met de autorit ernaar toe. Het vooruitzicht om me in een mooie bosrijke omgeving, afgezonderd van mijn dagelijkse leven, drie dagen op mezelf te kunnen focussen was erg fijn.” In de afgelopen anderhalf jaar kreeg Marieke twee kinderen. “Toen ik na mijn laatste zwangerschapsverlof in maart weer aan de slag ging, brak de lockdown aan. Ik was erg zoekende in de balans werk-privé. De boost-training bood me een reset om opnieuw te bepalen wat ik belangrijk vind en hoe ik ervoor kan zorgen dat ik mijn energie behoud en beter kan verdelen.”

‘Ik loop dansend door de kamer’
Tijdens de training deed Marieke een grappige ontdekking. “Muziek, en dan vooral het meezingen en meedansen, helpt mij om tot mezelf te komen en te ontspannen. Ik worstel niet met zware dingen, maar de training heeft me opnieuw herinnerd aan de kracht van muziek en dat maakt het voor mij allemaal wat lichter en vrolijker. Ik loop nu regelmatig dansend door de kamer en mijn kinderen komen vrolijk achter me aan!” 

Eye-opener dankzij haptonoom
Ook Joost volgde de boost-training. “Die drie dagen voelden als een soort reis die we met elkaar maakten. De trainers zorgden voor een veilige omgeving waar iedereen zijn persoonlijke verhaal kon vertellen. Dat leverde diepgaande en soms ook best confronterende gesprekken op.” Persoonlijk had hij veel aan de inzichten van de haptonoom. “Ik ben iemand die in werkrelaties en in sommige persoonlijke relaties vooral effectief reageert. Het was voor mij een eye-opener om te ervaren dat ik dat ook affectiever kan doen, door mijn gevoel meer te laten spreken. Ik heb hier binnenkort een vervolggesprek over met een haptonoom.”

Meld je aan voor een training
Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen gaan de LTC Boost trainingen gewoon door, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. De LTC Boost training is een open training. Dit betekent dat deelnemers van andere organisaties zich ook kunnen aanmelden.

Past de boost bij jou?

Boostmeter

Geïnteresseerd in de training?

Aanmelden

Kantoor- en postadres

Assendorperdijk 1
8012 EG Zwolle

Bel 088 422 9422
Mail info@ltctraining.nl

Partnerbedrijf van NextSteps.nu