“De LTC Boost training bracht me dichter bij mezelf”

De Boost training is al 30 jaar lang een training die door middel van ervaringsgerichte oefeningen mensen bewust maakt van eigen gedrag, patronen, kwaliteiten en valkuilen. We interviewen Wardell Amerika, hij deed mee aan de training in september en deelt zijn ervaring.

Wie is Wardell?

Wardell Amerika is neuroloog in opleiding. Daarnaast is hij oprichter van Pacea, een kennisplatform voor mensen met migraine. Het is hun missie om de juiste leefstijl toegankelijk te maken voor iedereen met migraine.

In gesprek met Wardell

In september dit jaar nam Wardell Amerika, neuroloog in opleiding, deel aan de LTC Boost training. Naast zijn werk als neuroloog is Wardell is oprichter van Pacea, een kennisplatform voor mensen met migraine. Hun visie is dat iedereen migraine kan behandelen met de juiste leefstijl.
In dit interview vertelt hij over zijn ervaring met de Boost training, wat maakt de training uniek en wat heeft het hem gebracht?

Hoe begon je aan bij de training?
Eigenlijk zonder verwachtingen. Ik wist eerlijk gezegd ook niet zo goed wat ik er van moest verwachten. Vooraf ontving ik informatie over een stukje lichaamswerk en haptotherapie, maar hoe deze professies samen zouden komen in een leiderschapstraining, was voor mij een verrassing.

Daarnaast had ik als abstract doel gesteld dat ik wanneer ik iets nieuws over mezelf zou mogen leren, dat al een heel wenselijk resultaat zou zijn.

Je volgde de 2,5 daagse training, samen met een aantal andere deelnemers en twee ervaren trainers. Wat heeft de training je geleerd?
Door de training heb ik geleerd om dichter in contact te komen met mijn gevoel. De trainers zijn niet alleen een kei in het overbrengen van de theorie, maar ze weten je ook als geen ander op een prettige manier in contact te brengen met je gevoel. Dat gevoel er mag zijn, dat jezelf open en kwetsbaar opstellen helpend is in het contact met anderen. Het zorgt voor een fijner klimaat.

Gevoel mag er zijn. Je open en kwetsbaar openstellen is helpend in contact naar anderen.

Hoe pas je dit toe in je dagelijks leven?
Mijn vrouw had ik vooraf gewaarschuwd voor meer spontane knuffels 😉 En ja, ik ben door de training ook anders in contact met anderen geworden: zachter, met soms een spontane aanraking en ik durf me kwetsbaarder op te stellen. Dat pas ik niet alleen toe in mijn privéleven, maar ook in mijn werk, waarin contact maken met mensen een belangrijk onderdeel is.

Hoe is deze training anders dan andere leiderschapstrainingen?
De trainers gooien het echt over een andere boeg: het gevoel is het uitgangspunt, niet de theorie (bijvoorbeeld over leiderschapsstijlen). Dat was voor mij echt een waardevolle openbaring. Andere leiderschapstrainingen zijn rationeler en theoretischer van aard. Bij de Boost leerde ik veel over mezelf, wie ben ik als persoon? Ik heb geleerd mijn gevoel te herkennen en te erkennen en dat is in mijn werk met mensen minstens zo belangrijk als een theoretische onderbouwing. Mensen zijn gevoelswezens. Als leidinggevende moet je zelf bij je gevoel kunnen om mensen te verstaan.

Wat maakt dat jij zo enthousiast bent over de training?
De hele setting klopte, de locatie, de ervaren trainers en de veilige setting met elkaar, maakte dat ik deze training als heel prettig heb ervaren. De training heeft me geholpen om dichter bij mezelf te komen en daar ben ik LTC Training ontzettend dankbaar voor.

Meer weten over de training?

Naar de training

Vul hier de boostmeter in

Boostmeter

Kantoor- en postadres

Assendorperdijk 1
8012 EG Zwolle

Bel 088 422 9422
Mail info@ltctraining.nl

Partnerbedrijf van NextSteps.nu