LTC Boost voor jezelf

In drukke periodes wordt er mentaal en fysiek veel van je gevraagd. Soms voelt het alsof je aan het overleven bent. Maar wat je kan doen om de balans te herstellen? Daar kom je niet uit. Of heb je juist het idee dat het leven wat voortkabbelt, zonder dat iets je energie oplevert? In de LTC Boost training kom je met praktische oefeningen zelfbewust in beweging. Kom los uit oude patronen, krijg inzicht in je gedrag en talenten en herken je valkuilen. Vergroot je emotionele veerkracht!

LTC Boost biedt je...

 • Aandacht voor je totale leef- en werkstijl.
 • Inzicht tot de kern van de problemen waar je tegen aanloopt.
 • Een persoonlijk actieplan met duidelijke handvatten.
 • Een wetenschappelijk onderbouwde training met een oorsprong in Haptonomie en Emotioneel Lichaamswerk.

Is deze training iets voor jou?

 • Je hebt een opgejaagd gevoel en staat constant in de overlevingsstand.
 • Aan het einde van de dag is jouw energie op.
 • Je hebt klachten die te maken hebben met stress, werkdruk, burn-out of onzekerheid.
 • Je hebt fysieke klachten in de richting van SOLK, hartklachten of whiplash.

Wat levert het je op?

 • Je wordt uitgedaagd bewust te zien wie je echt bent.
 • Je wordt aangesproken op je authenticiteit.
 • Je hervindt de balans in vitaliteit.
 • Aan de hand van een concreet actieplan leer je weer te gaan staan voor wie je bent.
 • Je leert luisteren naar je lijf – je beste raadgever!

Wat ga je doen?

 • Je start met een online vragenlijst. Als je daar behoefte aan hebt, voeren we ook een voorbereidend gesprek.
 • Je volgt een intensieve 2,5 daagse training in een inspirerende omgeving.
 • Samen met ongeveer twaalf anderen werk je aan het vinden van je energie en verdere ontwikkeling.
 • Na de training kun je kiezen of je twee coachingsgesprekken wilt of deelnemen aan een intervisie om je persoonlijke actieplan toe te passen in je dagelijkse leven.
 • Indien wenselijk is het mogelijk om een terugkoppeling te verzorgen voor de werkgever.

Wanneer is de training?

Ongeveer eens per maand wordt er een boost training gegeven. De actuele data zijn terug te vinden op het opleidingsportaal.

Momenteel is er een grote vraag naar deze training. Geef je dus snel op, of neem contact met ons op voor de  mogelijkheden.

Past de training bij jou? Doe de boost meter!

boostmeter

Geïnteresseerd in de training? Meld je hier aan!

aanmelden

Praktische informatie

Op de eerste dag onderzoeken we het gevoel van weerstand in je lijf. Waar ligt voor jou de balans tussen spanning en ontspanning? En wat is jouw balans tussen denken, voelen en doen? Door in een veilige omgeving antwoorden te formuleren op die vragen, formuleren we samen jouw hulpvraag.

De tweede dag beginnen we al voor het ontbijt om de verbinding met jezelf te zoeken. Wat ervaar jij in contact met jezelf, maar ook in contact met anderen om je heen? Aan de hand van je eigen doelen onderzoeken we de kinken in de kabel van deze verbinding met jezelf.

In de middag onderzoek je in kleinere groepjes je eigen rollen en kwaliteiten. Zo krijg je zicht op en gevoel bij wie je in essentie bent en zou willen zijn.

Op de derde dag kijken we naar de toekomst. Je stelt een concreet actieplan op, waarin inzichten en vernieuwde ervaringen verweven worden met het dagelijkse leven.

Na afloop wordt iedere deelnemer door een coach geholpen om de inzichten toe te passen in het dagelijks leven. Ook krijgt iedere deelnemer toegang tot onze LTC Online Academy, waar je inspiratie, informatie en naslagwerk vindt. Hiermee zorgen we ervoor dat de kennis die je opgedaan hebt ook voor echte verandering zorgt. Al met al duurt het traject zo’n zes maanden.

De training heeft een opbouw waarbij het van grote meerwaarde is dat je even helemaal uit je dagelijkse omgeving bent. Los van je routine en patronen ontstaat er ruimte om goed te onderzoeken wat voor jou van belang is.
Op de laatste dag verbind je deze nieuwe inzichten aan je eigen werk- en leefomgeving.

We trainen in een landelijke groepshotel. Je krijgt je eigen kamer met douche, toilet en bedlinnen.

De LTC Boost is dé parel onder onze trainingen. Al ruim twintig jaar wordt de training gegeven. Daardoor zijn we goed in staat om de langdurige effecten te onderzoeken. In 2005 hebben we een onderzoek gedaan naar de effecten van onze training. Deelnemers merkten een afname van lichamelijke en psychische klachten, een betere balans tussen werk en privé. Ook bleken deelnemers beter in staat tot het maken van passende keuzes in het dagelijks leven.

In 2018 heeft de afdeling Toegepast Gezondheidsonderzoek (TGO), Gezondheidswetenschappen, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) onderzoek gedaan naar de lange termijneffecten van onze boost. Daaruit bleken wederom positieve effecten: meer bewustwording en inzicht in je eigen gedrag. Ook bleven mentale, emotionele en fysieke oefeningen houvast bieden in tijden dat deelnemers het zwaarder hadden. Lees meer over het onderzoek.

Zo blijkt maar: als je iets écht ervaart en voelt dat het klopt, dan blijft het bij je.

De prijs van de LTC Boost training is € 2.040,50 exclusief btw.

Bij deze prijs zitten inbegrepen:

 • 2,5 dag intensieve training + twee individuele coaching gesprekken of een groepsintervisie
 • Twee overnachtingen in een hotel, inclusief bijbehorende maaltijden

Een investering waarvoor je veel terugkrijgt: meer energie, levensplezier en hernieuwde motivatie en inzet.

Je werkgever heeft een collectiviteitskorting of andere prijsafspraak

Er zijn werkgevers die zijn aangesloten bij de werkgeversvoorziening Present! Service (Zilveren Kruis). Via deze werkgeversvoorziening kun je een gedeeltelijke vergoeding krijgen voor de LTC Boost training.

Hoe werkt dat? 

 • Jouw werkgever, indien aangesloten, vraagt de LTC Boost training aan bij de werkgeversdesk van Present! Service. Wanneer deze wordt geaccepteerd ontvang je een gedeeltelijke vergoeding.  Wij sturen de factuur naar de werkgeversdesk van Present! Service en die verrekend dit met de werkgever.

Geen Present! Service?

Voor sommige diensten zijn collectieve prijsafspraken en kortingen gemaakt. Neem hierover contact met ons op via info@ltctraining.nl of 088- 4229422.

Ook je werkgever is erbij gebaat dat jij lekker in je vel zit. Speciaal voor werkgevers hebben we een handige overzichtspagina gemaakt, met alle praktische informatie over vitalere medewerkers.

If there are enough participants, we could offer the Boost training also in English. For further information, please contact our office at info@ltctraining.nl or call 088- 4229422.

De oefeningen waren heel eenvoudig. Juist daardoor leerde ik zoveel over mijzelf.  

Sabina

Kantoor- en postadres

Assendorperdijk 1
8012 EG Zwolle

Bel 088 422 9422
Mail info@ltctraining.nl

Partnerbedrijf van NextSteps.nu