Investeren in persoonlijke ontwikkeling: een cadeau voor de lange termijn

Het einde van 2021 is in zicht en een nieuw jaar dient zich aan. Altijd weer een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken. Wat heeft 2021 jou persoonlijk gebracht? Wat neem je mee en wat juist niet? En op welk aspect wil jij je in 2022 ontwikkelen? Mogelijk denk je hier zelf al over na, maar ook voor de werkgever is het faciliteren van persoonlijke ontwikkeling van medewerkers een must!

Medewerkers binden

Wist je dat bijna één op de drie nieuwe medewerkers binnen een jaar hun werkgever verlaat? En dat maar liefst 22% van de medewerkers binnen 45 dagen stopt? Dit kost een werkgever ontzettend veel tijd: het opnieuw selecteren, opnieuw inwerken – en dat in tijden van personeelstekorten in meerdere branches. Wat is de reden dat het werkgevers niet altijd lukt om medewerkers aan zich te binden?

Soms is het een gevolg verkeerde selectie: niet de juiste persoon is aangenomen voor de functie. Ook een onjuiste aanpak voor het inwerken van de nieuwe medewerker (onboarding) kan een oorzaak zijn. Vind hier tips voor een geslaagd onboardingproces. Blijven binden en boeien is dus van groot belang. En nu we veel op afstand werken kan het best een uitdaging zijn om de verbinding te houden!

Bijna 1 op de 3 verlaat binnen een jaar hun werkgever.

Persoonlijke ontwikkeling is een must

Stel, je nieuwe medewerker heeft een voortvarende start heeft gemaakt. Wat doe je als werkgever om je mensen te behouden? De sleutel ligt hem in het faciliteren van (persoonlijke) ontwikkeling van de medewerker. Vooral voor millennials is ontwikkeling een must. Uit een onderzoek van Careerwise blijkt dat ruim 64% aan geeft persoonlijke ontwikkeling het belangrijkste onderdeel te vinden op het werk. ‘Het ontdekken van talenten’ en ‘onderzoeken naar wat ik kan en wil’ wordt het vaaks genoemd als motivatie.

Ontwikkeling waar je als werkgever ook wat aan hebt

Afhankelijk van de wensen van de medewerker en de bedrijfsbelangen ligt de nadruk bij de persoonlijke ontwikkeling veelal op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid (zoals omgaan met werkdruk, balans werk-privé en eigen regie, talentmanagement). Je mikt op het feit dat ontwikkeling op persoonlijk vlak ook iets zal bijdragen aan de ontwikkeling voor het team en/of de organisatie. Goed nieuws, want bij interventies van LTC Training lukt dit vrijwel altijd. Onze trainers en coaches werken bij iedere interventie vanuit de speerpunten bewustwording, inzicht en vernieuwing. We sturen op inzichten die helder zijn en een ervaring zijn voor het leven. Onlangs spraken we nog ondernemer die 15 jaar geleden deelnam aan de trainging en er nog vol enthousiasme over weet te vertellen! Onze interventies laten deelnemers zelf écht iets ervaren, waardoor het bij ze blijft en de verandering duurzaam is.

Ik heb meer zelfvertrouwen ontwikkeld en kan daardoor makkelijker keuzes maken.

Matthijs

Geen quick fix

Een duurzaam veranderproces of ontwikkelingsproces vraagt om geduld, betrokkenheid en professionaliteit. Dat maakt ook dat een interventie van LTC training meer is dan alleen een workshop of training. Wij starten een traject met een intake en daaruit vloeiend plan van aanpak.  Tijdens de interventies verkennen we samen de mogelijkheden en steunen jou in de te nemen stappen. Na afloop van de training of interventie is er coaching mogelijk. Via de LTC Online Academy, een interactieve digitale leeromgeving, kan de deelnemer informatie, naslagwerk en inspiratie vinden. Ook kan de deelnemer chatten met trainers of andere deelnemers. Op deze manier ondersteunen wij het proces om tot een blijvende (gedrags)verandering te komen.

Succes op lange termijn

Er is in 2005 en 2018 wetenschappelijk onderzoek gedaan door de afdeling Toegepaste Gezondheidsonderzoek (TGO) van het UMCG naar de lange termijn effecten van de LTC Boost training.  De LTC Boost is een training die zijn oorsprong vindt in de haptonomie en bio-energetica. De training is een verrijkende ervaring die een levenslange basis legt voor veerkracht, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. In welke levensfase dan ook!

Dit levert de training deelnemers op:

  • Meer bewustwording en inzicht in kwaliteiten, valkuilen en gedrag
  • Meer verantwoordelijkheid voor eigen ontwikkeling
  • Beter in staat tot het aangeven van grenzen en het maken van passende keuzes
  • Minder spanning en stress

Verwijzers (zoals bedrijfsartsen, HR professionals en arbo artsen) geven aan dat de combinatie haptonomie & bio-energetica heel goed werkt om bij je gevoel te komen. Gevoelens herkennen, ervaren en benoemen helpt om het denken én handelen nog meer kracht bij te zetten. zichtbare effecten mensen komen niet terug bij de bedrijfarts (positief teken), mensen komen in beweging en gaan in kansen denken. Dit maakt het de investering meer dan waard!

Kantoor- en postadres

Assendorperdijk 1
8012 EG Zwolle

Bel 088 422 9422
Mail info@ltctraining.nl

Partnerbedrijf van NextSteps.nu