Omgaan met agressie

Gezond en veilig werken wordt ook beïnvloed door agressie die medewerkers tegen komen tijdens het werk. Uit onderzoek blijkt dat de agressie op veel gebieden toeneemt. Bewust omgaan met agressie binnen het werk vraagt om inzichten en houvast . Een belangrijk gegeven is dat sociale cohesie helpend is om agressie binnen het werk te verminderen. Gezamenlijk ben je dan ook verantwoordelijk voor de sfeer en de veiligheid die je met elkaar kunt creëren, maar hoe doe je dat?

Wat gaan we doen?

In de training Bewust omgaan met agressie gaan we aan de hand van eigen casuïstiek ontdekken wat er binnen jullie organisatie helpend is om agressie terug te dringen. Tijdens de training gaan we met een acteur aan de slag om hier ook daadwerkelijk vanuit de eigen casuïstiek te gaan ontdekken welke stappen je kunt leren nemen.
Vanuit jullie vraag en input stellen we een training samen die het accent kan leggen op het bewust omgaan met agressie of risicovol gedrag binnen, of op het creëren van veiligheid binnen een organisatie.

Bewust omgaan met agressie

Je hebt vragen als:

 • Wat gebeurt er zodra je met agressie te maken hebt?
 • Herken je het?
 • Herken je je eigen reactie?
 • Wat kun je als individu doen en hoe kun je het beste reageren?

In de ochtend bespreken we helpende modellen en onderzoekt ieder voor zich waar de persoonlijke uitdaging ligt als het gaat over omgaan met agressie. In de middag gaan we met een acteur aan de slag om hier ook daadwerkelijk vanuit de eigen casuïstiek te gaan ontdekken welke stappen je kunt leren nemen.

Bewust omgaan met risicovol gedrag

Volgend op de basis van het ‘bewust omgaan met agressie’ gaan we in deze training vooral kijken naar het gedrag van mensen met een persoonlijkheidsstoornis.

 • Hoe herken je het ‘niet-pluis’ gedrag?
 • Welke handvatten heb je om daar mee om te gaan?

Deze training kan een goede verdieping zijn op de eerste training, maar kan ook als training zelf gegeven worden. In de middag werken we met een acteur.

Bewust bijdragen aan veiligheid

Veilig voelen leggen we gemakkelijk buiten onszelf, maar begint in wezen bij jou:

 • hoe veilig voel jij je in de omgeving waar je bent?
 • Waar herken je dat aan?
 • Hoe kun je dat bespreekbaar maken als er geen veilig gevoel meer is?
 • Voel je je veilig genoeg om aan te geven dat het hapert?
 • Of hou je bewust je moment uit angst er niet meer bij te horen?
 • Herken je subtiel pestgedrag?
 • Hoe ga je er met elkaar mee om en hoe weet je dit uit de organisatie te weren?

Bij deze training staan we stil bij het belang van sociale cohesie en hoe iedere medewerker een aandeel heeft om samen een veilige cultuur te creëren. Vaak is men zich niet zo bewust van zijn eigen bijdrage in dit proces en kunnen eye-openers helpend zijn.

Praktische informatie

Deze training kun je volgen met het management, leidinggevenden en medewerkers van jouw organisatie.

Het betreft een ééndaagse training (2 dagdelen). Voorafgaand aan de training beginnen we altijd met een voorbereidende opdracht.

Om te komen tot de gewenste gedragsverandering, werken wij bij voorkeur door middel van een procesaanpak. Het is daarom goed mogelijk dat we samen kijken of het aanbieden van meerdere interventies kan leiden tot een optimaler resultaat.

Maximaal 10 deelnemers per groep. Bij meer dan 10 deelnemers worden er meerdere trainers ingezet.

We geven de training wanneer het jou uitkomt, in-company of op een locatie die we beiden plezierig vinden.

LTC Training heeft de Online Academy ontwikkelt, een online leeromgeving die altijd onderdeel is van een training. In deze omgeving vind je de voorbereidende opdracht, inspiratie, informatie en naslagwerk. De Online Academy is daarmee een waardevolle toevoeging op de fysieke training.

Het tarief per dagdeel is € 900 exclusief BTW. We hanteren, afhankelijk van de omvang van de opdracht, een voorbereidend dagdeel tegen hetzelfde tarief.

 

Nu ik mijn eigen grenzen respecteer, kan ik beter in gesprek blijven als iemand boos reageert.

Nieuwsgierig? ik wil advies

Bel mij terug

direct bellen

088 4229422

Kantoor- en postadres

Assendorperdijk 1
8012 EG Zwolle

Bel 088 422 9422
Mail info@ltctraining.nl

Partnerbedrijf van NextSteps.nu