Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Vitaliteit is eigenlijk onze energiemeter: hoe fit zijn we over het algemeen? Hoeveel energie heb ik nog na een werkdag? Vaak gaan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid hand in hand: als jouw balans niet vitaal is, gaat werken teveel van je vragen en lever je vaak niet de professionele kwaliteit die je in huis hebt. Bovendien maakt je werk je dan vaak ook minder gelukkig en kun je steeds moeilijker vanuit je bevlogenheid verbinden met je opdrachten en je collega’s. Kortom, vanuit verschillende invalshoeken kijken we met je mee hoe je fit en vitaal in je werk staat en hoe dat kan bijdragen aan een gezonde duurzame inzetbaarheid.

LTC Boost voor vitale medewerkers

Vitaal veranderen kan! LTC Boost is een individueel programma, bedoeld voor mensen waarbij verzuim dreigt omdat het werk hen teveel wordt. Ook als iemand al een paar weken thuis zit is de training een impuls voor een nieuwe start. Met een mooie mix van theorie- en praktijkopdrachten leren deelnemers hoe ze de regie in eigen handen nemen en wensen kunnen omzetten in realistische doelen en acties. Een praktische en resultaatgerichte training.

Bekijk training

Het nieuwe werken

Vooral ten tijde van de opkomst van Het Nieuwe Werken, nam het een hoge vlucht. Het Nieuwe Werken (HNW) werd een grote hype, al vroeg menigeen zich af wat er nieuw aan was. Het hield ook een enorme belofte in zich. Werken waar, wanneer en hoe je dat zelf wilde. Niet wát je deed stond centraal, maar wélke output je leverde. Met een leidinggevende die opereerde vanuit vertrouwen, in plaats van controle. Met technologische mogelijkheden die hierin bovendien konden voorzien. Dat was het perspectief van het HNW. Een perspectief op betere resultaten, hogere productiviteit en grotere autonomie voor medewerkers – en met meer balans in werk en privé en minder files.

Bekijk training

Omgaan met werkdruk

Deelnemers aan deze training krijgen inzicht in de oorzaken van werkdruk en het creëren van overzicht en orde in hun werk. Houding en gedrag spelen een cruciale rol. Belangrijk onderdeel is de onderkenning: welk deel jezelf kan beïnvloeden, welk het team en welk deel de organisatie. Tijdens de begeleiding gaan we in op het (h)erkennen van eigen en andermans emoties en signalen, verwachtingen van jezelf en de omgeving, het vergroten van eigen regie en gezamenlijke denkkracht voor alternatieve oplossingen.

Bekijk training

Leidinggeven aan hybride werken

Corona heeft onze arbeidsmarkt sterk veranderd. Niet alleen kampen verscheidene branches met arbeidskrapte, ook onze manier van werken is veranderd. We werken inmiddels massaal hybride: thuis, op kantoor of elders. Waar en wanneer jij wilt. De verandering naar hybride werken is niet vanzelfsprekend. Het vraagt om andere faciliteiten, maar ook om andere kwaliteiten!

Bekijk training

Kantoor- en postadres

Assendorperdijk 1
8012 EG Zwolle

Bel 088 422 9422
Mail info@ltctraining.nl

Partnerbedrijf van NextSteps.nu